TAAL VOOR TRAUMA  Helpende begrippen en kaders door psychotrauma-expert Ybe Castelyn en Over De Grenzen Heen VZW

TAAL VOOR TRAUMA

Helpende begrippen en kaders
door psychotrauma-expert Ybe Casteleyn


maandag 11 maart 2024 van 9u30 tot 16u30

€ 100 professionals (met deelnamecertificaat) - € 50 met lidkaart

vergaderlokaal 2 RSL Op Post, Brugsesteenweg 44 te Roeselare


Wat is psychisch trauma, wat zijn traumasporen en hoe herken je ze bij je cliënten? Hoe maak je deze psychische trauma’s bespreekbaar in je job als begeleider, leerkracht of ervaringsdeskundige? Vanuit welke definities en begrippen spreek je over psychisch trauma? Wat is ‘trauma’ nu echt?


Deze eerste vormingsdag door Ybe Casteleyn spitst zich toe op een deel theorie over psychisch trauma, hoe het te herkennen, wat het is en hoe het aan te pakken. We eindigen met een Q en A, Breng uw eigen praktijkgerichte vragen zeker mee.


Deze lesdag staat open voor professionelen die in aanraking komen met cliënten, al dan niet met (het vermoeden van) een traumatische voorgeschiedenis; en ervaringsdeskundigen die een engagement in de geestelijke gezondheidszorg opnemen en/of zich hierin wensen bij te scholen.


Inschrijven kan tot vrijdag 8 maart 2024 door storting van de volledige som op rekening van Over De Grenzen Heen VZW BE87 7330 6269 7594
met vermelding van ‘Vorming TVT 2024 + UW NAAM


Over De Grenzen Heen VZW

Over De Grenzen Heen VZW organiseert gehoor en ondersteuning in het post-traumatische hersteltraject voor personen die, vroeger of vandaag, geraakt zijn door geweld en hier vandaag traumasporen aan overhouden.


In herstel- en inloophuisje ont-moet-ing (bij de Sint-Michielskerk) kan je als steunfiguur of lotgenoot spontaan binnen lopen voor een goed gesprek van mens tot mens. In onze veilige vertelkamer in het hart van de stad Roeselare maken we de ruimte om jou op adem en op verhaal te laten komen. Onze ervaringsdeskundigen in post-traumatisch herstel en medewerkers luisteren.


Meer weten over de ont-moet-ing, onze (online) praatgroepen en andere activiteiten? Stuur naar 0494 66 66 56 of surf naar www.ont-moet-ing.beYbe Casteleyn

Ybe Casteleyn studeerde moraalwetenschappen, integratieve psychotherapie, is opgeleid in familiemediation, opstellingenwerk en psychotraumatologie.


Zij is oud-gastdocent aan de post-graduate opleiding psychotraumatologie aan de Vrije Universiteit Brussel; oud-lid van de Raad van Bestuur van het Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie, erkend supervisant, lid van de European Society for Traumatic Stress Studies en ze heeft een European Certificate Psychotherapy accreditatie.


Ontdek haar aanbod trainingen op www.ybecasteleyn.be


Contacteer info@overdegrenzenheen.be


OVER DE GRENZEN HEEN VZW

Rekeningnummer
BE87 7330 6269 7594
Ondernemingsnummer
0749.458.226

ONT-MOET-ING

Rekeningnummer
BE23 7340 6647 2691


Steun Over De Grenzen Heen VZW via TROOPER