AUTEURSLEZING
VEERLE JANSSENS

Vrijdag 17 november 2023 van 18u30 tot 20u30

Veerle Janssens studeerde Germaanse filologie. Ze stond jarenlang in het onderwijs en trok de wereld rond als gids, reisbegeleider en tolk. Ze beschouwt Mexico als haar tweede vaderland.


In 2012 kreeg ze een acute depressie, uitgelokt door een zware hormonenbehandeling tijdens een ivf-traject. Dat leidde tot een korte, maar harde botsing met de psychiatrie. Tien jaar later schreef ze er een boek over: 'Een tijd tussen al mijn tijden. Perikelen in de psychiatrie', een pleidooi voor een warmere samenleving en betere (geestelijke) gezondheidszorg.


‘Veerle Janssens klaagt het gebrek aan empathie in de psychiatrische zorg aan, maar heeft ook oog voor de inzet van artsen, therapeuten en verpleegkundigen die het wel goed aanpakken. Na lectuur van haar boek kun je alleen maar concluderen dat men dringend moet ophouden met mensen die psychisch lijden in een isoleercel te stoppen. Daar worden ze heus niet beter van. Ik kan alleen maar hopen dat veel mensen die op welke manier dan ook bij de psychische zorg betrokken zijn, dit boek zullen lezen en de boodschap ervan ter harte zullen nemen.’

Kristien Hemmerechts, auteur

OVER DE GRENZEN HEEN VZW

Rekeningnummer
BE87 7330 6269 7594
Ondernemingsnummer
0749.458.226

ONT-MOET-ING

Rekeningnummer
BE23 7340 6647 2691


Steun Over De Grenzen Heen VZW via TROOPER