ONS VERHAAL

in boekvorm

Schrijfster Ria Anyca heeft met ‘De Val van een Engel’ vervolg uit op Dark Number: “Bepaalde personages hadden nog heel veel te vertellen”

4 mei 2022 - Sam Vanacker voor Het Laatste Nieuws


Ria Anyca heeft een nieuwe roman klaar. Met ‘De Val van een Engel’ gaat de Hoogleedse schrijfster verder op het pad dat ze insloeg met haar vorige pennenvrucht ‘Dark Number’. Niet alleen is huiselijk geweld opnieuw het centrale thema, het boek is er een rechtstreeks vervolg op.

Heb je problemen om dit artikel te lezen, of wil je er persoonlijk op reageren? Stuur marijn.depraetere@overdegrenzenheen.be een persoonlijk bericht. We luisteren.

De val van een engel

door Ria Anyca

Contacteer Ria Anyca op ria.anyca@overdegrenzenheen.be als je De val van een engel, Dark Number of één van haar andere boeken wenst te kopen.


Ria steunt Over De Grenzen Heen VZW met elk verkocht exemplaar.

Reeks Psychoanalytisch Actueel 22 - Trauma binnenstebuiten

3 juni 2016 - Marijn Depraetere voor Dr. Mark Kinet


Het psychotrauma lijkt in de maatschappij en in de geestelijke gezondheidszorg aan een opmars bezig. Het goede nieuws is dat het meer bespreekbaar is geworden. Het slechte nieuws is dat het impact en de gevolgen ervan niet altijd juist worden ingeschat. In dit boek gaat het niet zozeer om wat natuurrampen of oorlogsgeweld aanrichten maar om verborgen en onzichtbare breuken of kwetsuren die ons door medemensen of zelfs vertrouwensfiguren worden aangedaan.


De psychoanalyse heeft ook over deze kwestie geen eenvoudige opvatting. Het gaat om een complexe materie met gevolgen voor vertrouwen, gehechtheid, ontwikkeling, psychosociaal en -seksueel leven enzovoort. Binnen- en buitenwereld, fantasie en realiteit, dader en slachtoffer blijken daarbij in elkaar over te lopen. Deze bundel bevat naar goede gewoonte bijdragen uit diverse theoretische en klinische hoeken. Voor het eerst worden ze ook aangevuld met het getuigenverslag van een ervaringsdeskundige. Leren we vaak niet het meest door goed naar onze patiënten te luisteren?


Over de auteurs Met bijdragen van Ariane Bazan, Frédéric Declercq, Marijn Depraetere, Nele Fiers, Mieke Hoste, Mark Kinet, Nelleke J. Nicolai en Myriam Van Gael.
Mark Kinet is psychiater-psychotherapeut in de Kliniek St.-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, te Pittem en voert zelfstandige psychoanalytische praktijk te St.-Martens Latem. Hij is hoofdredacteur van de reeks Psychoanalytisch Actueel en bestuurslid van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

Heb je problemen om dit artikel te lezen, of wil je er persoonlijk op reageren? Stuur marijn.depraetere@overdegrenzenheen.be een persoonlijk bericht. We luisteren.

OVER DE GRENZEN HEEN VZW

Rekeningnummer
BE87 7330 6269 7594
Ondernemingsnummer
0749.458.226

ONT-MOET-ING

Rekeningnummer
BE23 7340 6647 2691


Steun Over De Grenzen Heen VZW via TROOPER