Onze meter: Ria Anyca

We zijn vereerd dat auteur Ria Anyca het meterschap van Over De Grenzen Heen VZW wenst op te nemen.


Na een opleiding journalistiek werkte ze als freelancer voor diverse kranten en tijdschriften. Sinds 2017 legt zij zich helemaal toe op het schrijven van boeken, waarbij ze zich richt op sociaal-maatschappelijke thema's en een inkijk wil bieden in diverse culturen. Anyca woont en werkt in Hooglede.

Haar boeken verschijnen bij Witsand Uitgevers. https://witsand.be/


Als auteur van o.a. ‘Dark Number’, ‘De Val van een Engel’, …, beschrijft ze in fictie wat voor lotgenoten vaak onverwoordbaar de waarheid is in non-fictie. Als oud-journalist steekt ze enorm veel tijd in het onderzoeken van haar onderwerp, het napluizen van de realiteit, alvorens ze deze elementen gebruikt om haar romans en personages er in vorm te geven.

Het resultaat leest als een levensverhaal van een lotgenoot geraakt door onnoemelijk veel geweld, alleen zoveel keer toegankelijker en meeslepender geschreven, vanuit verschillende perspectieven. Haar boeken bevatten alle onderwerpen die in de ont-moet-ing ter sprake komen, maar ze blijft genuanceerd zoeken naar de waarheid in het midden.

Daarnaast weet ze te raken wanneer de maatschappelijke problemen die geweld veroorzaken, of omgekeerd, in deze levensverhalen duidelijk worden.


Wij danken haar voor de eerlijkheid, de herkenbaarheid van haar karakters en voor haar onstilbare engagement in het goed geschreven woord.

Schrijfster Ria Anyca heeft met ‘De Val van een Engel’ vervolg uit op Dark Number: “Bepaalde personages hadden nog heel veel te vertellen”

4 mei 2022 - Sam Vanacker voor Het Laatste Nieuws


HOOGLEDE  - Ria Anyca heeft een nieuwe roman klaar. Met ‘De Val van een Engel’ gaat de Hoogleedse schrijfster verder op het pad dat ze insloeg met haar vorige pennenvrucht ‘Dark Number’. Niet alleen is huiselijk geweld opnieuw het centrale thema, het boek is er een rechtstreeks vervolg op.

Heb je problemen om dit artikel te lezen, of wil je er persoonlijk op reageren? Stuur marijn.depraetere@overdegrenzenheen.be een persoonlijk bericht. We luisteren.

OVER DE GRENZEN HEEN VZW

Rekeningnummer
BE87 7330 6269 7594
Ondernemingsnummer
0749.458.226

ONT-MOET-ING

Rekeningnummer
BE23 7340 6647 2691


Steun Over De Grenzen Heen VZW via TROOPER